Med et advokatforbehold kan du slippe ud af en dårlig handel

By | 31. oktober 2016

Hvis du skal købe en bolig på Frederiksberg, kan det være fristende bare at skrive under på købskontrakten med det samme, at du finder en bolig, som du godt kan lide. Det kan dog være en god ide at skrive kontrakten under med et advokatforbehold. På den måde er den først juridisk bindende, når din boligadvokat har gennemgået papirerne og sagt god for boligen. Hvis du har skrevet under uden et advokatforbehold, har du seks dage til at fortryde dit køb. Ellers hænger du på boligen. Selv hvis du fortryder inden for de seks dage, kommer du til at betale 2 % af boligens værdi til sælgeren. Hvis du har et advokatforbehold skal du ikke betale noget. 

Du kan nemt finde en boligadvokat Frederiksberg. Der er mange gode advokater i området. Det kan for eksempel være Hviid Advokater. De har et stort kendskab til boligmarkedet på Frederiksberg, eftersom at de har haft et kontor i København i mange år og hjulpet mange kunder med både at købe og at sælge boliger i bydelen. 

Du behøver ikke at have en boligadvokat siddende standby gennem hele forløbet med at finde den perfekte bolig på Frederiksberg. Du kan sagtens vente med at kontakte ham eller hende, til du har fundet en bolig, som du er interesseret i. Når du har fået alle papirerne på boligen, læser de dem igennem. Er der nogle papirer, der mangler, sørger de for at få fat på dem, så de kan danne sig et fuldt overblik over din bolighandel. Det gør, at du får en langt sikrere handel, end hvis du bare skriver under på købskontrakten og håber på det bedste. 

Hvis din boligadvokat mener, at der er noget i vejen med bolighandlen, vil I typisk tage det op med sælgeren og ejendomsmægleren. Det vil som regel være muligt at finde frem til en løsning. Du skal ikke være bange for at stille krav til en bolig, selvom den ligger på Frederiksberg, og du virkelig gerne vil have den. Det er helt i orden at gøre det. 

Hvis I ikke kan finde frem til en løsning, har du mulighed for at springe fra bolighandlen uden omkostninger, hvis du har underskrevet købskontrakten med et advokatforbehold. Hvis du ikke har underskrevet den endnu, er det selvfølgelig også en mulighed. Hvis du har underskrevet den uden et advokatforbehold, kommer det som sagt til at koste dig 2 %. Det kan blive dyrt, når det er en bolig på Frederiksberg, der er tale om.