Kan du selv afslibe dine trægulve?

19 april 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Kan du selv afslibe dine gulve? Svaret på det spørgsmål er ja. Det kan du sagtens, men om det kan betale sig er et helt andet spørgsmål. Ofte vælger mange selv at kaste sig ud i projekt gulvafslibning, fordi de gerne vil spare penge.

Men hvis man sætter sig ned og regner på projektet og selvfølgelig husker at medregne de timer, man bruger og hvor man måske skal tage fri fra ens arbejde, finder man ofte ud af at det dårligt kan betale sig.

Årsagen er at man ofte glemmer at man typisk bruger mere sandpapir, som bestemt ikke er billigt. Der vil være naivt at tror at man ikke bruger mere sandpapir end professionelle som f.eks. gulvkanonen.dk.

gulvafslibning på Sjælland

Spar penge på forberedelse

Har man ikke råd til at få afslebet ens gulve af professionelle og syntes man at man har tid nok, at det ikke betyder noget er det en god ide at starte med en grundig forberedelse. Her er der mange penge at spare. Det skyldes blandt andet, at man betaler for afslibningsmaskinen i det øjeblik man forlader butikken og hvis man først begynder der, at gøre gulvene klar vil det koste penge.

Det første du skal gøre er at gøre gulvene rene. Både for skidt og snavs. Men også hvis der er malerrester og andet på gulvene. Er det ikke fjernet inden du afsliber, vil det i stedet nævne nede i gulvene. Når gulvene er vasket bør du gå gulvene efter for løse søm. Er der løse søm vil du ødelægge det dyre sandpapir. Slå sømmene ned, det har den ekstra fordel at du slipper for knirkende gulve. 

Fjern dine dør paneler og hæng dine ledninger op. Det vil gøre at du kan komme helt ind til væggene og ikke alene vil gulvene blive pænere, da du kan komme helt ind til væggene, men de kan også blive slebet så de er i vatter.

Flere Nyheder