Gider du virkelig at male selv?

By | 14. januar 2021

Det er et kæmpe projekt at sætte en lejlighed, et hus eller et fritidshus i stand, og selvom der er mange ting, du kan lave selv, så er det ikke alt, der er lige sjovt. Det gælder blandt andet malerarbejdet, og udover det faktum, at det er kedeligt, er der en anden grund til, at du bør hente ekstern hjælp til opgaven…

… nemlig at malingen faktisk er den afsluttende finish på hele din istandsættelse af boligen, og det er vigtigt at slutte med manér. Ligger din bolig i Holbæk, er det nærliggende at vælge en maler i Holbæk – men behøver du egentlig at vælge lokale håndværkere, når du sætter i stand?

Lokalt eller ej

Der er mange ting, der taler for at vælge lokalt; for eksempel at du støtter dit lokalsamfund og den økonomi, der eksisterer der. Men hvad er lokalt egentlig nu om dage? Hvis du bor i Holbæk, så er det naturligvis lokalt at vælge en maler i byen, men hvis du i stedet vælger en maler, der dækker hele Sjælland, og som har base i København, er det så på en måde ikke også lokalt? 

Det er det i hvert fald, hvis du sammenligner med nationalt eller globalt.

Men hvis vi skal være helt ærlige, så synes vi faktisk, at du ikke skal skele til lokaliteten, når du vælger. Findes den bedste maler i dit nærområde, bør du vælge vedkommende, men hvis du kan få en bedre pris eller en højere kvalitet ved at vælge en anden, så er det den vej, du bør gå. Det er trods alt dine penge og din bolig, der er tale om, og her er der ingen grund til at gå på kompromis med den afsluttende finish. Gør du det, kunne du lige så godt have malet selv i første omgang og dermed sparet pengene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *