Få nye proteser på lokal tandklinik

05 august 2022 admin

editorial

Efterhånden som vi bliver ældre, vil tandkødet typisk ikke være så stærkt som i vore yngre dage. Dette kan resultere i tab af nogle tænder. Du kan også være ramt af parodontose, som har svækket dine tandrødder. Eller du kan lide et traume, der beskadiger en eller flere tænder samt din kæbe, hvilket gør indsættelse af tandimplantater umulig.

I alle disse situationer kan det være nødvendigt med et gebis – eller en protese, som er den korrekte betegnelse for en erstatning for en eller flere tænder. Du kan få mere at vide om, hvad en tandprotese er, og hvordan den er opbygget, i afsnittene nedenfor.

Hvad er en tandprotese – og hvad er den lavet af?

En protese er en aftagelig erstatning for tænder og tandkød. Den er normalt fremstillet af akryl eller metal. En helprotese erstatter alle tænderne i din over- eller underkæbe, mens en delprotese udfylder hullerne efter en eller flere manglende tænder.

tandklinik

Hvordan fremstilles en tandprotese?

Det første skridt er at tage et aftryk af din mund, som bruges til at lave en model af dine tænder og dit tandkød. Derefter bruges modellen til at lave en støbeform, som danner grundlaget for den færdige protese.

De tilhørende tænder fremstilles derefter på en fabrik i forskellige nuancer, så de ser naturlige ud og passer til eventuelle resterende tænder. Til sidst monteres protesen i din mund af din tandlæge eller tandtekniker.

Hvad er fordelene ved tandproteser?

Tandproteser har en række fordele, herunder:

– Forbedrer dit udseende og giver dig dit smil tilbage.

– Hjælper dig til at spise og tale lettere.

– Genskabe den naturlige form af dit ansigt.

– At give dig din selvtillid tilbage.

Hvem kan fremstille en tandprotese?

Tandproteser kan fremstilles af tandteknikere, som er kvalificerede fagfolk, der arbejder i samarbejde med tandlæger. Tandlægerne undersøger først patienten og kommer derefter med forslag til udformningen af protesen. 

Find din tandtekniker i Kolding på vores-tandtekniker.dk.

Flere Nyheder