Få et skarpt og uforpligtende tilbud på gulvafslibning

31 maj 2021 Astrid Pedersen

Er dit gamle trægulv så slidt eller beskadiget, at du overvejer at skifte det ud? Så bør du finde ud af om det kan reddes ved en professionel gulvafslibning eller gulvafhøvling.

Hvornår skal jeg vælge en gulvafhøvling?

Du skal vælge en gulvafhøvling når dit gulv er svært beskadiget. Det kan for eksempel være skader opstået i forbindelse med en oversvømmelse. Når fugt trænger ind i træværkets kerne vil dette udvide sig. Dette kan medføre dybe revner, buler, eller sågar niveau forskelle i dit trægulv.

Her vil en gulvafslibning ikke slå til. Derfor skal du vælge en gulvafhøvling. Ved en gulvafhøvling vil træværkets overflade blive skrællet af. På den måde kan gulvet genvinde sin jævne og ensartede overflade. Og samtidig kan du minimere de dybe revner.

Hvornår skal jeg vælge en gulvafslibning?

Hvis gulvet der imod blot er præget af daglig slitage kan du sagtens nøjes med en gulvafslibning. Til afslibning af gulve anvendes sandpapir hvilket gør en gulvafslibning til en noget mere skånsom metode end en gulvafhøvling.

Med en gulvafslibning kan det lade sig gøre at fjerne overfladiske skønhedspletter så som skjolder fra spildte væsker, gulnede plamager fra solfalming, og slidspor opstået ved nedtrædning af støv og skidt som har indlejret sig i træværkets overfladiske fibre.

Samtidig forsvinder mindre ridser, skrammer og splinter. Og med den rette efterbehandling, for eksempel med olie, sæbe eller lak, kan gulvet sagtens blive rigtig flot og skinnende igen.

Lad en dygtig gulvmand forestå gulvservice i din bolig

Uanset hvilken behandling dit gulv skal have er det en god idé at lade en professionel gulvmand forestå arbejdet. En faglært gulvmand vil i kraft af sin ekspertise og sin erfaring have de bedste forudsætninger for at kunne levere det optimale resultat. Du vil ikke fortryde at du overlod din gulvafhøvling eller din gulvafslibning til en dygtig gulvmand. Læs mere på have-hus.dk.

Flere Nyheder