Få bygget endnu en terrasse

16 september 2021 Lotte Hindsberg

Selvom man allerede har en terrasse er det ikke en hindring for at få en til et andet sted i haven. Det kan f.eks. være et sted i haven, hvor der er fred og ro, eller det kan dit ynglingssted, hvor du holder meget af at opholde dig. Det kan f.eks. være en overdækket terrasse så du også kan være der, når vejret er mindre godt. Eller hvad med et delvis shelter, så i kan sove ude på de lune sommernætter. Mulighederne for en ekstra terrasse er mange.

Du kan evt udnytte at din tømrer har en lang erfaring og han kan råd og vejlede dig. Han vil kunne komme med ideer og forslag, som du måske ikke selv havde overvejet. 

Valg af træ

Der er stor forskel på træ. Både kvalitetsmæssigt og prismæssigt. Pris og kvalitet følges som regel sammen. De fleste har selvfølgelig en ide om, hvad deres terrasse må koste. Men det kan godt betale sig at vælge en bedre type træ og få en terrasse, der ikke alene holder længere, men også kræver mindre vedligeholdelse. At skulle bruge tid og penge på at gennemgå terrassen hver år og skulle skifte brædder, kan også blive en dyr fornøjelse.

Den vigtige vedligeholdelse

Hvis du gerne vil have, at din terrasse holder så længe som muligt, er det vigtigt at du vedligeholder den. Uanset hvilke træ du har valgt. Du skal gennemgå terrassen for ødelagte brædder og løse søm. Den skal også vaskes ren for snavs og grønne alger. Her kan du med fordel give træet en sandblæsning. Husk at bruge fint sand, så du ikke ødelægger træet. Efterfølgende skal du male eller olier træet. Som med træet, kan du med fordel bruge en god maling. Jo bedre maling, jo bedre holder den og jo mindre tid skal du bruge på vedligeholdelse.

Flere Nyheder