3 gode råd til at vælge trægulv

By | 31. marts 2020

Vi har allesammen forskellige behov i forhold til vores daglige brug af gulvet derhjemme, og derfor er det vigtigt, du vælger det rigtige trægulv – men hvad skal du overveje?

Der er mange muligheder, når du skal beslutte dig for et trægulv. Hvilken træsort skal du gå med? Skal gulvet være massivt eller finér? Hvilken efterbehandling skal det have?

Vi kan ikke svare på spørgsmålene for dig, men vi har allieret os med en gulvekspert, der har givet os tre gode råd – og vi giver dem videre til dig lige her.

1) Træsort

Når du skal beslutte dig for en træsort, skal du kigge på hårdheden og slidstyrken. Fyr, gran og birk er lyse træsorter, der passer godt til den nordiske indretning, men det er også bløde sorter, der er sarte overfor slid. Bøg, eg og ask er slidstærke og passer også godt til danske boliger.

2) Funktion

Hvilket rum skal gulvet lægges i? Der er stor forskel på det daglige slid alt efter, om gulvet ligger i køkkenet, entréen eller i soveværelset, og derfor er det vigtigt, at træsortens hårdhed passer til funktionen. Bløde gulve i rum der ikke bruges så meget, hårde gulve i rum der bruges ofte.

3) Levetid

Vil du have så lang levetid som muligt, eller vil du hellere spare penge nu og her? Massive trægulve holder nærmest uendeligt, fordi de kan tåle både gulvafhøvling og -afslibning af flere omgange. Parketgulve kan også tåle en smule, mens lamelgulve kun kan tåle en enkelt afslibning eller slet ingen.

Søg professionel rådgivning

Inden du træffer den endelige beslutning, er det en god idé at rådføre dig med en gulvekspert, så du er sikker på, at det gulv du vælger, passer til dine og familiens behov. Samtidig kan du få vejledning i forbindelse med valg af efterbehandling – det er nemlig også essentielt i forhold til både slidstyrke, rengøringsvenlighed og vedligehold.